Wat komt er aan bod?
In de zorg worden steeds hogere eisen gesteld aan een goede onderbouwing van de functiegerichte aanspraak, indicatiestelling en productkeuze, om te komen tot adequate, toetsbare hulpmiddelenzorg. NVOS-Orthobanda heeft daarom samen met Zorgplan (erkend opleider van NVOS-Orthobanda) een BCB-cursus opgezet voor orthopedische (schoen)technici op het gebied van functiegericht verstrekken van orthopedische hulpmiddelen.
Actuele trainingsdata (2024):
- Training op donderdag 12 september 2024 (Van der Valk Hotel Hilversum-De Witte Bergen (Rijksweg 2, 3755 MV Eemnes (Laren)
- Training op dinsdag 5 november 2024 (in regio Utrecht - Amersfoort)
Deze trainingen vinden plaats van 10.00 tot 17.00 uur. Bij al deze bijeenkomsten is de ontvangst van 09.30 tot 10.00 uur.
Wat levert deze cursus op?
In deze cursus leren de cursisten de wettelijke kaders rondom het verstrekken van orthopedische hulpmiddelen en doen ze de kennis op over functiegerichte indicatiestelling en de werkwijze van de indicatiematrix. Door het volgen van de cursus ben je als cursist klaar om met het indicatieportaal van NVOS-Orthobanda te werken.
Gebruikmaken van de nieuwe bekostigingssystematiek bij Zilveren Kruis
Zilveren Kruis (ZK) biedt orthopedisch schoenmakers de gelegenheid over te gaan tot functioneringsgerichte indicatiestelling met de landelijke indicatiematrix OS en de daaraan gekoppelde nieuwe bekostigingssystematiek. Deze systematiek gaat uit van de uitkomsten van het gebruik van deze indicatiematrix. De nieuwe systematiek doet recht aan de complexiteit van de schoenen en de benodigde dienstverlening.
Door deze cursus te volgen, kun jij gebruik gaan maken van deze nieuwe bekostigingssystematiek. Voor informatie over de nieuwe bekostigingssystematiek kun je contact opnemen met jouw contactpersoon bij Zilveren Kruis.
Hoe is de cursus opgebouwd?
Deze cursus bestaat uit de volgende onderdelen:
1. e-learning Orthopedische hulpmiddelenzorg, van regelgeving naar praktijk (zelfstandig online te volgen)
2. e-learning Functioneringsgerichte aanspraak hulpmiddelenzorg (zelfstandig online te volgen);
3. praktijktraining (onderwerpen: wet- en regelgeving in de orthopedische hulpmiddelenzorg, functioneringsgericht indiceren, invullen van een casus en uitleg over het gebruik van het indicatieportaal van NVOS-Orthobanda)
Na het succesvol volgen van alle cursusonderdelen ontvangen de deelnemers een BCB-certificaat.
Over de e-learning cursussen
Na aankoop van de cursus heb jij als cursist direct toegang tot de twee e-learning cursussen. De betreffende cursussen zijn in ons leerplatform aan je persoonlijke account toegevoegd. Je kan er dan dus direct mee aan de slag!
Het is de bedoeling dat beide e‑learning cursussen zijn afgerond vóór de praktijktraining.
Wat zijn de kosten van dit scholingsprogramma?
De totale kosten voor deze cursus (dit betreft de twee e-learning cursussen én de praktijktraining), zijn € 535,- per persoon. Over deze tarieven wordt geen btw berekend!
Liever in-company trainen?
Als er meer dan 12 collega’s binnen jouw bedrijf zijn die deze cursus willen volgen, kan er gebruik worden gemaakt van de mogelijkheid tot in-company trainen. Wil je hier meer over weten? Mail dan naar [email protected]
Heb je vragen over deze cursus?
Als je vragen hebt over deze cursus kun je gerust contact opnemen met een van de medewerkers van Zorgplan via telefoon nummer 085-273 02 16, of door een mail te sturen naar [email protected]
Neem contact op met ons teamWie van onze trainers kun je verwachten?
Ingrid den Haan
Projectmanager / Trainer
De cliënt centraal, dat is waar Ingrid voor staat. Ze heeft jarenlange ervaring ...
Meer over mijAnnemieke Beunk
Projectmanager / Trainer
Annemieke is een expert op het gebied van rolstoelen en rolstoelen- en hulpmidde...
Meer over mij